Valitut suodattimet

5W-30 Öljyt ja voiteluaineet

Suodata:

Avaa suodatin

Hinta

asti

Merkki


Näytä kaikki

Päämäärä

Myyjä


Tilavuus (litra)

asti

5w30 öljy avain pienempään bensalaskuun?

Monet saattavat hämmentyä moottoriöljyjen merkintöjä tutkiessaan. Aina ensimmäisenä kannattaa avata autosi ohjekirja, sieltä selviää sopiiko kulkuneuvoosi 5w 30 öljy vai kenties jokin toinen, erilaisen viskositeetin voiteluaine. Se, mikä ainakin kiinnostaa jokaista kuljettajaa, on se, mitä 5w30 moottoriöljy saattaa tehdä bensalaskuillesi: nimittäin pienentää niitä huomattavasti. Vaihtamalla korkeamman viskositeetin öljyn 5w 30 öljyyn, voi polttoainekulutus laskea moottorista riippuen jopa kaksi prosenttia. Tämä näkyy varmasti myös autoiluun liittyvissä kuluissa. Siinä yksi erinomainen syy ottaa käyttöön 5w 30 öljy, mikäli se vain omalle autolle sopii.

5w30 öljy, mitä se on?

Mitä on öljy 5w 30? Kuulostaa kummalliselta koodikieleltä, mutta kyseessä on hyvin yksinkertainen tapa ilmaista moniasteöljyn viskositeettiluokka. Ennen w-kirjainta, joka viittaa Winteriin eli talveen, oleva numero kertoo, mikä on öljyn jäykkyys kylmänä ja jälkimmäinen numerosarja taas käyttölämpöön. Monet sanovat, että öljy 5w 30 on eräänlainen ”talviöljy”, mutta mielipiteitä on yhtä monta kuin on autoilijoitakin. Se, mikä kuitenkin Suomen oloissa on tärkeää, että nämä moniasteöljyt kuten juuri 5w30 moottoriöljy, ovat käytettävissä ympäri vuoden – jopa niillä pahimmilla pakkasilla.

Kuinka tämä sitten vaikuttaa moottorisi hyvinvointiin ja taloudelliseen autoiluun? Vaikka periaatteessa voisi kuvitella, että paksummalla viskositeetilla varustettu öljy hoitaisi koneistoa paremmin, on se toisaalta myös raskaampaa pumpata. Tämä taas kuluttaa polttoainetta entistä enemmän. 5w 30 öljy taas on notkeampaa, ja näin ollen se kulkee kitkattomammin. Moottoriöljyillä on toki muitakin ominaisuuksia, joten oikeaa voiteluainetta valitessasi on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että viskositeetin lisäksi myös muut moottorisi vaatimukset täyttyvät.

Monen eri merkin 5w30 öljy

Renkaat.com-sivustolla löydät laajan valikoiman juuri tätä tuotetta: öljy 5w30. Tarjontaa on niin paljon, että voit vertailla hyvin eri merkkejä ja tietenkin sitä, kuka myy valitsemasi moottoriöljyn edullisimmin. Nyt tiedät, että 5w 30 moottoriöljy on hyvä valinta pohjoiseen, jossa moottoriöljyn pitää kestää lämpötilojen rankkaakin vaihtelua. Vaikka öljynvaihdon voitkin suorittaa itse, kannattaa kaikki muu mahdollinen kilpailuttaa sivustomme kautta. Niin voiteluaineet kuten öljy 5w30, renkaidenvaihdot sekä autoilun lisävarusteet.

Vertaile korkeintaan 4 tuotetta:

alkaen 102
näytä lisää 20
alkaen 102
Onko maksettuja mainoksia
Takaisin alkuun