EU-rengasmerkintä

EU-rengasmerkintä otettiin käyttöön 1. marraskuuta 2012 osana energiatehokkuutta koskevaa toimintasuunnitelmaa. Siitä lähtien moottoriajoneuvojen renkaat on varustettu tällä merkillä Euroopan unionissa tiedottamaan tuotteeseen liittyvästä polttoaineen kulutuksesta, märkäpidosta ja melutasosta. Tässä yhteenveto tärkeimmistä seikoista.

Rengasmerkintä on jaettu kolmeen eri luokkaan, jotka arvioidaan erikseen.

1. Vierintävastusluokka

Renkaan vierintävastus vaikuttaa suoraan auton polttoaineenkulutukseen. Mitä alhaisempi on vierintävastus, sitä vähemmän polttoainetta kulutat. Luokan paras luokitus on kirjain "A", jonka väri on vihreä, kun taas punainen "G" on heikoin luokitus. Kirjainta "D" ei ole määritetty. A: sta G: hen kulutus nousee 0,1 l: llä jokaisella kirjaimella 100 kilometriä kohti.

2. Märkäpito

Mäkäpito on arvio jarrutusmatkan pituudesta märillä teillä. Arvosana on vihreästä "A" punaiseen "G". Kirjaimia "D" ja "G" ei kuitenkaan ole tällä hetkellä määritetty. Arviointi perustuu nopeuteen 80 km / h. Merkeille A-F jarrutusmatka kasvaa jokaisella kirjaimella.

3. Melupäästöt

Melupäästö on melutaso, jonka rengas tuottaa ajon aikana. Se annetaan absoluuttisina desibeliarvoina. Arvot on jaettu kolmeen luokitusluokkaan, joita edustaa kuviossa oikealla puolella olevat viivat. Mitä mustemmat linjat, sitä kovaäänisempi rengas. Jatkuva äänitaso yli 80 desibeliä voi aiheuttaa terveysongelmia.

Takaisin alkuun