Rekisterirenkaat kulkuneuvoajokortissa

Rekisterirenkaat kulkuneuvoajokortissa

Niiden, jotka haluavat asentaa autoonsa renkaat joita ei ole listattu ajokortissa, ei aina tarvitse rekisteröidä renkaita erikseen.

Tiedotus ajoneuvoasiakirjoissa

Ajokortti – jota lokakuusta 2005 lähtien oikeaoppisesti kutsutaan Ajoneuvorekisterisertifikaatin osa I:ksi – sisältää viitauksen renkaisiin, jotka tiettyyn ajoneuvoon on valtuutettu. Renkaiden ko'oista voi löytää yksityiskohtaista tietoa kappaleissa 15.1, 15.2 ja 15.3. - Tiedot merkitsevät vastaavasti jokaista akselia. Renkaisiin liittyvät vaihdot ovat myös merkitty kappaleeseen 22. Vanhemmissa ajokorteissa on enemmän kokovaihtoehtoja. Voit silti käyttää näitä papereita. Yksittäisen rengaskoon määritelmä uusissa ajoneuvorekisterisertifikaateissa ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se on ainoa sallittu rengaskoko.

Löydä enemmän sallittuja renkaita

Muita sallittuja kokoja voi löytää EEC:ssä tai EC Certificate of Conformity:ssä, joka tunnetaan myös CoC -paperina (Certificate of Conformity). Vuodesta 2005 autonvalmistajien on täytynyt antaa tämä listaus uutta autoa myytäessä. Se sisältää kaikenlaista teknistä tietoa ajoneuvosta, mukaan lukien kappaleet 32 ja 50, joihin sisältyy tiedot kaikista sallituista rengasko'oista. Jos sinulla ei ole CoC -paperia tai olet kadottanut sen, voit pyytää sitä autonvalmistajalta maksua vastaan. Moni valmistaja on myös laittanut internetiin vastaavat tietokannat hakutyökaluineen. Jos rengas ei ole mainittu ajoneuvorekisterisertifikaatissa, mutta löytyy kuitenkin CoC -papereista, se voidaan asentaa sen kummempia miettimättä. Kopiota CoC -paperista tulisi aina pitää mukana todistuksena poliisille ja erityisesti Teknisen tarkastuksen yhdistykselle. Rengaskoko voidaan myös mainita ajoneuvorekisterisertifikaatin osa I:ssä jälkeenpäin, jolloin CoC -paperin mukana pito ei ole tarpeellista. Tämä lisäys ei kuitenkaan ole pakollinen.

Leveys: Korkeus: Tulli:
Nopeus:

Yksilöllinen selvitys tai yksilöllinen suostumus

Jos renkaita ei ole mainittu ajoneuvorekisterisertifikaatissa tai CoC -papereissa, asiantuntijan on annettava mielipide renkaan tiekelpoisuudesta. Tämän kaltainen “poikkeuksellinen tosiasioiden toteaminen”, joka mainitaan ajoneuvorekisterisertifikaatin osassa I, kappaleessa 22, on aina maksutettavaa. Asiantuntija tarkistaa renkaan sopivuuden ja vanteen asennettavuuden – tämä vaatii rengasvalmistajalta lupakirjaa. Jos kaikki on kunnossa, asiantuntija laatii selvityksen, joka yleisesti tunnetaan Yleisenä liikennöintilupana. Muutos lisätään sitten ajoneuvorekisterisertifikaatin osaan I, kappaleeseen 22 ABE-mallina ja on siten virallinen.

Valtuuttamattomilla renkailla ajaminen

Valtuuttamattomilla renkailla ajaminen ei tietenkään ole sallittua ja voi käydä hyvinkin kalliiksi. Jos yksikin osa autosta on sellainen, jota ei ole virallisesti hyväksytty – vaikka vain rengas – lupa koko ajoneuvoon on virallisesti peruttu. Et voi ajaa ilman liikennöintilupaa – poliisi voi taata sen. Saatat sellaisissa olosuhteissa menettää myös vakuutuskatteesi.

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti