Kaikki mitä sinun tulee tietää drifting renkaista

Mitä drifting renkaat ovat?

Drifting on yksi monista autoharrastamisen muodoista. Driftatessa kuljettaja joutuu ajamaan melko korkeilla nopeuksilla ja sitten kääntämään auton sivuluisuun, tarkoituksena ajaa sivuttain mahdollisimman pitkiä matkoja. Renkaille tämä laji on armoton. Siksi driftingiä varten onkin suunniteltu omat erikoisrenkaat, ja laji vain paranee.

Parhaimmat renkaat driftingiin ovat yleensä matalat, ja pintakuviointi on hyvin ohut. Urat ovat leveät ja renkaisiin käytetty kumi on erikoisvalmisteista kovaa vulkanoitua kumia, joka antaa drifting renkaalle lisää kestävyyttä ja lujuutta. Kun driftingistä tulee jokapäiväinen tapa ajaa kilpailijoille, alkavat tavalliset renkaat helposti täristä ja jopa pettää, eivätkä ne vastaa odotuksia. Mikäli siis haluat menestyä drifting-radoilla, sinun täytyy valita lajia varten suunnitellut, optimoidut renkaat.

Vaikka drifting renkaat kuulostavatkin harvinaislaatuisilta ja vaikeasti saatavilta, ei näitä renkaita oikeasti ole erityisen vaikea löytää. Kun onnistut löytämään täydellisen renkaan lajiin, saat autostasi irti kaiken mahdollisen – ja renkaat, jotka kestävät kovaakin käyttöä. Kannattaa siis jatkaa lukemista ja tutustua suosikkeihimme.

Minkälaisia renkaita käytetään driftingissä?

Ei ainakaan tavanomaisia renkaita, se on varmaa. Yleisesti ottaen, kannattaa katsella eturenkaita joissa on leveä, jopa hyökkäävä kuviointi. Yleensä se on V-kirjaimen muotoinen, ja kaarteet on muotoiltu syviksi. Keskiura on useimmiten säädetty kestämään enemmän painetta ja vastaamaan koviin vaatimuksiin, täytyyhän renkaan olla lähes immuuni palamiselle tai kuumuudesta johtuville vaurioille. Renkaan sivut on useimmiten vahvistettu varmistamaan tukeva ote tiestä ja vähentämään värinää.

Taka-akselin renkaat, eli juuri ne jotka itseasiassa “driftaavat”, tulevat usein ohuemmalla kulutuspinnalla – joskus lähes olemattomalla. Tämän ansiosta rengas on herkästi ohjattavissa, se vähentää kuumuutta ja tien pinnan värähtelyä, ja jättää vähemmän kumia asvaltille.

Kuvioinnin lisäksi kestävyys on keskeisessä roolissa. Drifting voi ohentaa kulutuspintaa entisestään, ja tämä luonnollisesti kuormittaa renkaan materiaalia. Pidä siis huoli siitä, että käyttämiesi renkaiden kumi on erityisesti tehty kestämään painetta ja lämpötilan nousuja.

Minkä kokoiset renkaat sopivat drifting-ajoon?

Yleissääntö on, että mitkä tahansa autoosi sopivat renkaat ovat hyvät. Mutta jos haluat ensiluokkaista laatua drifting ajokokemukseesi, kannattaa valita leveämmät renkaat, joilla on matala profiili. Drift-kuskit ymmärtävät leveiden renkaiden päälle, sillä niillä saat paremman otteen tiestä, onhan leveillä renkailla laajempi pinta-ala. Tämä auttaa myös pitämään auton vakaana ja tasapainossa. Mitä tulee renkaan matalampaan profiiliin, se säästää autolta voimaa jota renkaan pyörittäminen edellyttää.

Tämän lisäksi drift renkaiden tulisi tietenkin olla valittu juuri sinun tarpeidesi mukaan. Jos kaipaat nopeampaa kiihtyvyyttä, silloin valitset varmasti kapeammat ja pienemmät renkaat. Monet kuitenkin pitävät suuremmista renkaista silloin, kuin korkea vauhti on tarkoitus pitää yllä pidempään.

On hyvin tärkeää, että varmistat renkaiden sopivuuden autoosi. Ei auta, vaikka renkaat olisivat täydelliset driftaukseen, jos ne eivät ole täydelliset autoosi. Kannattaa siis valita sellaiset, jotka saavat ajamisen tuntumaan hyvältä.

Onko drifting pahaksi renkaille?

Renkaat eivät varsinaisesti pidä driftauksesta, se koettelee erityisesti pintakuviointia ja renkaiden suorituskykyä. Usein drifting vaikuttaa negatiivisesti niin kulutuspintaan kuin renkaan urien muotoiluun, sillä tässä lajissa kulumaa ei voi välttää. Siksi kannattaakin jo ennen driftaamaan lähtemistä valita renkaat, jotka sopivat tehtävään, jotta vältät yllätykset tulevaisuudessa.

Drifting myös aiheuttaa kuumentumista renkaissa, joka voi aiheuttaa sulamista ja savuamista, jopa sytyttää renkaat tuleen. Renkaiden tulee siis olle valmistettu kuumuutta kestävistä raaka-aineista, jotka lisäävät turvallisuutta driftatessa. Parhaan ajokokemuksen varmistamiseksi kannattaa ehdottomasti valita vain driftingiin tarkoitetut renkaat.

Mistä saan drifting renkaat?

Drifting renkaiden hankkimisen tulisi olla helppoa. Internet on täynnä sivustoja jotka myyvät käyttettyjä sekä uusia drift renkaita. Vaativin vaihe lieneekin oikean merkin löytäminen. Me tiedämme, että kun käytät paljon aikaa ja rahaa johonkin, sen täytyy olla todella parasta mitä on saatavilla.

Juuri siksi olemme koonneet listan viidestä merkistä, jotka valmistavat vakuuttavia drifting renkaita. Vain sinun iloksesi.

Falken Drifting Tires renkaat:

Falken Tires ovat olleet markkinoilla vuodesta 1983, eivätkä he ole hukanneet yli 35 vuotta alalla. Falkenin renkaat symboloivat kasvua, kehitystä sekä maailmanmenon mukana kulkemista – ja tämä kaikki erittäin onnistuneesti. Näissä renkaissa on uskomattoman laadukas kulutuspinta, jonka kuluttaminen loppuun vaatii suorastaan työtä. Merkin innovatiivinen teknologia yllättää meidät kerta toisensa jälkeen.

Federal Drifting Tires renkaat:

Federal Tires-renkaat ovat kymmenkertaisesti parempia kuin mitkään muut, joita olet nähnyt markkinoilla. Ja tiedätkö miksi? Näillä renkailla saat tiukan otteen tiestä, vakaita liikkeitä, renkaiden sivuvallit ovat kiinteät ja tukevat.

Kuviointi on tietenkin suunniteltu tarjoamaan uskomaton nopeus, ja pääasiassa se on V:n muotoinen. Me olemme aivan rakastuneita näihin renkaisiin, ja uskomme että myös sinä saatat ihastua niihin.

Kenda Drifting Tires renkaat:

Kenda tarkoittaa “puhtaasta vedestä syntynyttä”, ja tämä rengasvalmistaja osaakin tarjota ainutlaatuisia, puhtaita kokemuksia, nimensä mukaisesti. Heillä on laaja valikoima renkaita, jotka sopivat vaativaankin drifting-ajoon. Kenda-renkaiden ote tiestä ei irtoa koskaan, ja persoonallinen kuviointi tarjoaa lisäpitoa.

Nexen Drifting Tires renkaat:

Nexen on rengasvalmistaja, joka on valloittanut markkinat etenkin verkossa. 71 vuotta alalla, ja Nexen renkaat ovat yhä poikkeuksellisen hyviä ja arvostettuja. Heidän oma drifting-mallistonsa sisältää käsittämättömän kestäviä renkaita, joiden keskiura edesauttaa käsiteltävyyttä ja leveä, kurvikas kuviointi tekee ajamisesta entistä hauskempaa.

Dunlop Drifting Tires renkaat:

Tietenkin, emmehän voisi jättää näitä renkaita pois listaltamme! Nämä Dunlop Drifting Tires ovat olleet myynnissä jo hieman pidempään ja olemmekin tulleet varsin tutuiksi näiden renkaiden kanssa. Ainutlaatuinen, hienostunut kuviointi on kehitetty drifting-ajajien turvallisuutta ajatellen, ja materiaaleissa on kiinnitetty huomiota erityisesti siihen, ettei kumia jää taakse. Nämä renkaat tekevät armottomasta lajista hieman lempeämmän.

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti