Gibbsin Quadski – 72 kilometritunnilla sekä maalla että vedessä

Quadski on toistaiseksi nopein vesialus, jota samanaikaisesti myydään laillisena kulkuneuvona. Keksijä Alan Gibbsin yhdeksännen prototyypin on nyt viimeinkin tarkoitus lopettaa sarja taloudellisia floppeja Gibbsin tallilla, ja hallita tuotantomallina. Quadskiltä vie vain viisi sekuntia muuttaa itsensä vesialukseksi. Napin painalluksesta renkaat ja vanteet taittuvat ylös ja vesijettikoneisto lähtee liikkeelle. Alan Gibbsin uusi ajoneuvo tavoittaa 72 km/h:n huippunopeudet sekä maalla että vedessä. Se on moottoripyörän moottori (1,3 litraa, 4 sylinteriä, 175 hevosvoimaa) joka on lähes 600 kilon Quadin ja vesijetin risteymää käyttävä BMW AG. Tämä vain 3,2 metrin pituinen amfibinen ajoneuvo on pieni ja ketterä, mikä tekee siitä Gibbsin mukaan sopivan sekä “urheiluintoilijoiden” että “lainsuojeluvirastojen, pelastustoimihenkilöiden ja muiden ammattilaisten“ käyttöön.

Quadski on Gibbsin yhdeksäs kokeilu

Quadski on yhdeksäs Gibbs Sports Amphibiansin kehittämä prototyyppi amfibisten ajoneuvojen saralla. Tähän vesikelpoiseen yksipaikkaiseen investoitiin yli 200 miljoonaa dollaria ja 15 vuotta työtä, ja se tulee myyntiin tänä marraskuussa Yhdysvaltojen markkinoilla – juuri ajoissa tämän Uusi-Seelantilaisen yrityksen perustajan 73-vuotispäiväksi. Valmistaja on sillä välin rekisteröinyt yli 300 patenttia amfibisten ajoneuvojen kehitykseen. Taloudellista menestystä tosin ei ole vielä saavutettu. Quadskin edeltäjän, Aquada -nimisen Mazda-variaation käyttö kulkuteillä on kielletty turvatyynyjen puuttumisen vuoksi. Vertailun vuoksi, Quadskiin sovelletaan maastoautolohkon lakeja, ja tämä poistaa vaatimukset joita muilla ajoneuvoilla on.

Leveys: Korkeus: Tulli:
Nopeus:

Uusi tapa liikkua

Alan Gibbs kuvailee tätä uutta amfibista ajoneuvoa “kokonaan uutena tapana liikkua”. Koska se on luotu “kaikille luonnonystäville, maastoajureille, metsästäjille ja kalastajille”, se tarjoaa “yhdistelmän suorituskykyä, turvaa, mukavuutta ja monipuolisuutta, jota ei ole koskaan ennen ollut saatavilla”.

Quadski muuntuu vesitilaan napin painalluksella. © Gibbs Sports Amphibians Inc.

Lanseeraus markkinoille Euroopassa on suunnitteilla vuodelle 2014. Quadskin pitäisi myös olla saatavilla paikallisille ostajille punaisena, keltaisena, sinisenä, hopeanvärisenä ja mustana. Kuitenkin se, että menestyykö uusi ajoneuvo tuotantomallina, vai siirtyykö se Gibbsin historiaan vain taas yhtenä kalliina leluna varakkaille seikkailijoille, jää vielä nähtäväksi. Loppupeleissä tämän ratkaisee Gibbsistä inspiroituneiden luonnonystävien halukkuus sijoittaa melko kopeaa 30 000 €:n hintapanosta vain uuteen matkustuskokemukseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti