Ota haltuun pienetkin pysäköintitilat helposti ja turvallisesti pysäköintiavulla

Muistatko ensimmäiset ajotuntisi ja armottoman ajo-opettajan, joka käski ahtautumaan aivan liian pieniin pysäköintitiloihin? Näinä aikoina, kun rakkaudella hoidetut limusiinit käyvät yhä monilukuisemmiksi ja pysäköintipaikat käyvät harvemmiksi ja pienemmiksi, pysäköintiapu voi olla todella hyödyllistä. Kuitenkin ennen ajoneuvovarusteiden ostamista, olipa se sitten pysäköintisysteemi tai jokin muu, autonomistajien tulisi aina etsiä niistä lisätietoa.

Kameran laadun elintärkeys

Ihmisolento reagoi voimakkaasti visuaaliseen ärsykkeeseen. Tässä kohtaa peruutussysteemien valmistajat ovat myös sopeutumassa tähän ongelmaan. Pysäköintiavun käyttämiseksi kamera on liitettynä ajoneuvon takakylkeen, ja se aktivoituu kun peruutusvaihe käynnistetään. Autoa ympäröivä alue on kuskille näkyvissä ohjaamossa olevassa näytössä. Kameran laatu ja toiminnot ovat ratkaisevia luotettavan kuvan näkymiseksi näytöllä. Tämän lisäksi tulisi olla vedenkestävä minivärikamera, jonka tulisi myös voida asettua pystysuuntaisesti 180 asteen katselukulmaan. Lopuksi ajajan tulee nähdä matalilla korkeuksilla sijaitsevat esteet. Erityisesti jos ajat kapeaan ja sekavaan pysäköintitilaan pimeässä, pysäköintiapusi tulee turvata hyvä pimeänäkö. Kokonaisvaltaiset infrapuna-ajovalot viiden metrin kantamalla antavat näen pimeään. Kelle tahansa joka haluaa päivittää itselleen pysäköintiavun, asennuksella on merkittävä rooli. Asennuksen pitäisi kuitenkin onnistua ilman suurta vaivaa tai teknistä tietämystä. Esimerkiksi luis.de:n peruutussysteemiä käytettäessä systeemi naamioi itsensä rekisterikilpipidikkeeksi. Kuski voi vaivatta vaihtaa sen ja yhdistää sen peruutusvaloon. Värinäyttö on myös yhdistetty 12V:n mukana kulkevaan systeemiin ja kiinnitetty ohjaamon imukantaan.

Pysäköintiapu tekee esteistä korvinkuultavia

Kun käytetään ultraääniä käyttäviä pysäköintisensoreita, niiden on oltava kuultavissa. Sensorit on liitetty auton taka- ja etukylkiin; LED-näyttö näyttää lähestyvät esteet. LEDit muuttavat väriään riippuen etäisyydestä esteeseen. Näitä säestävät voimakkaat varoitusäänet, jotka voimistuvat jatkuvaksi nuotiksi. Viimeistään tällöin sinun on kokeiltava jarruja, ja LED-näyttö ohitetaan puhtaasti akustisten systeemien takia, ja tässä kohdassa sinun on luotettava vain kuuloosi. Ultraäänimetodin lisäksi käytetään myös tutkateknologiaa. Tällaisten systeemien etuja ovat:

- pienempi tekninen vaiva

- säästöt painossa

- näkymättömät tunnistimet

- ultraääniaallot joita ei voi itse tuntea.

Näiden pysäköintiapujen haittoja: Hyvin runsaassa sateessa ne voivat johtaa mittausvirheisin.

Pysäköintiavusta huolimatta: Taakse katsominen on oleellista

Kuka tahansa, joka haluaa ekstramukavuutta pysäköidessä, voi nyt valita täysin automaattisen systeemin. Tämä ottaa käytännössä ratin kokonaan pois ajajan käsistä. Pysäköintiapu ensinnäkin huomaa, kun ajetaan tarpeeksi pitkän pysäköintitilan ohi. Tällöin ajajan ei tarvitse tehdä muuta kuin päästää irti ratista ja seurata muutamaa ohjetta ujuttaakseen auton pysäköintitilaan täydellisesti. Tässä on vain hiukan “pedalointia” tehtävänä – automaattinen systeemi hoitaa lopun. Joka tapauksessa tähän mukavaan ratkaisuun ei tule luottaa sokeasti. Vaikka olisitkin väliaikaisesti päästänyt irti ratista, on silti oleellista katsoa taaksesi. Tämä ei suojele ainoastaan autosi renkaita ja vanteita. Sinun on aina pidettävä mielessä muut autoilijat ja heidän ajoneuvonsa. Vastuu mistä tahansa vahingosta on kuitenkin loppuviimeksi ajajalla.

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti

Takaisin alkuun