Kevätklassikko, 18.-20. toukokuuta

Kaikki, jotka rakastavat vintageautoja, ovat odottaneet tätä tapahtumaa todella paljon – Kevätklassikko, eli The Spring Classic Show. Tämä tapahtuma koittaa jälleen toukokuun 18.-20., eli aivan pian! Kevätklassikko on vintageautojen kilpailu, jonne kokoontuvat kaikki 70-, 80- ja 90-lukujen komeimmat klassikkoautot. Jos rakastat autoja eikä sinulla ole suunnitelmia toukokuun 18. päivästä alkaen, on aika ostaa lippu the Spring Classic-tapahtumaan – tätä rallia et tahdo jättää väliin.

Show yhdistää kaksi upeaa tapahtumaa, nimittäin vanhojen autojen näyttelyn lisäksi ohjelmassa on moottoripyörien kilpa-ajo. Kaiken tämän lisäksi tapahtumassa on myös historiallisten moottoripyörien näyttely, jossa on esillä jopa enemmän moottoripyöriä kuin suuressa vuoden 2017 Historic Motorcycle Exhibitions-näyttelyssä. Sen lisäksi, että pääset tutustumaan uskomattomaan kattaukseen vanhanaikaisia moottoripyöriä, näet myös mm. vanhoja moottoripyöräkylttejä ja muistoesineitä, jotka liittyvät moottoriurheiluun. Paras kilpailija sekä paras näyttelypyörä tulevat myös palkituiksi tapahtumassa.

Kuinka hyvin tunnet Kevätklassikon?

The Spring Classic on vintageautoja harrastavien tärkein tapahtuma jo vuodesta 2013. Se on menestynyt esittelemällä yli 20 vuotta vanhoja autoja, sekä moottoriurheilun historiaa ja lähes mitä vain aiheeseen liittyvää. Tapahtuman järjestäjät suunnittelevat rallin reitin, ottaen huomioon sijainnin sekä teiden kunnon. Kaikki osallistujat saavat reittikirjan, josta löytyvät tapahtuman kaikki yksityiskohdat. Osallistujat voivat toki poiketa reitiltä ja tutustua tapahtumaan oman aikataulunsa mukaan.

Mazda Laguna Seca – täydellinen paikka rallikilpailulle

Tämän vuoden Kevätklassikon tapahtumapaikkana on Mazda Laguna Seca. Aluetta pidetään Montereyn seudun keskeisenä käyntikohteena, sillä se on osoittautunut erittäin sopivaksi kansainvälisiin kilpa-ajoihin. Saatat yllättyä tiedosta, että ulkopuoliset sijoittajat eivät ole rahoittaneet tämän radan syntyä vaan se on paikallisten ylläpitämä – alueesta hyötyvät erityisesti myös seudun asukkaat. Eikä ole parempaa paikkaa järjestää kaikkien vintageautojen fanien kohtaaminen ja Kevätklassikko.

The Spring Classic show'n osallistujat

Tämä yhden viikonlopun kestävä tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua vanhanaikaisten autojen maailmaan. Yksi odotetuimmista osallistujista on vuoden 1966-1972 2,5 litrainen Trans-Am. Trans-Am-sarja suunniteltiin vuonna 1966 the Sports Car Club of America-yhdistyksen toimesta, joka tunnetaan myös nimellä ”Trans-American Sedan Championship”. Joillain osallistujilla on merkittäviä sponsoreita. Huomionarvioista on, että vuonna 2017 eräs maailman tunnetuimmista ja mainekkaimmista rengastaloista, Pirelli, ryhtyi Trans Am-sarjan tukijaksi yksinoikeudella. Tämä rengasvalmistaja on myös rallikilpailuiden sponsori. Renkaiden vaihtaminen Pirellin P Zero-malliin onkin tehnyt ihmeitä nopeuksille ja kierrosajoille. Muita mukana olevia rallitiimejä ovat Formula Atlantic, Formula B sekä Formula C, Stock cars, Formula Ford, Can-AM sekä monet muut.

Nitro Revival – muistelutapahtuma

Nitro Revival on intohimoisten autofanien odotetuin ja rakastetuin tapahtuma. Älä vain jätä tätä tilaisuutta väliin! Nitro Revival-tapahtumassa Montereyn niemi täyttyy vanhoista klassikkokilpureista, tuoden mukanaan tuulahduksen menneisyydestä. Vierailijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä lukuisia vintageajoneuvoja ja uudistettuja, nitrometaanilla kulkevia vetokoneita. Nitro Revival on suunniteltu tapahtuman toiselle päivälle, toukokuun 19. päiväksi. Kaiken muun lisäksi luvassa on myös tulevaisuuden rallimestareiden esittäytyminen, urheiluaktiviteetteja ja eri valmistajien esittelypisteitä.

Tässä tapahtumassa vanhat menopelit heräävät eloon ja saavat uuden elämän. Monet rallikuskit pitävät tapahtumaa ainutlaatuisena tilaisuutena eri aikakausien ja sukupolvien kuljettajille kohdata ja keskustella. Kävijätkin saavat tilaisuuden istua vintageautojen kyytiin. Muistathan ottaa valokuvan! Tarjolla on taatusti myös runsaasti klassisisa hot rod-autoja sekä näiden katuversioita. Järjestäjät paljastavat, että he ovat järjestäneet jotain erityistä kaikille kävijöille. Lauantaille on ainakin tiedossa valtava yhteiskäynnistys, jonka ääntä on mahdotonta kuvailla tai kuvitella etukäteen. Kyseessä on klassisten dragstereiden kokoontuminen, jossa kymmenet, jopa sadat dragsterit murisevat yhtä aikaa – ääni kuuluu varmasti kaikkialla yli Montereyn kuvankauniiden kukkuloiden.

Steve Gibbs, Nitro Revival-show'n tuottaja, kutsuu tapahtumaa ”epätavalliseksi autotapahtumaksi”. Ainutkertaiset kulkuneuvot ympäri Yhdysvaltoja ja jopa Kanadasta saapuvat juhlistamaan kiihdytyskisojen historiaa. Eikä tapahtumalle voisi olla parempaa paikkaa kuin Laguna Seca, jossa kilpailut pääsevät todella kunniaan. Nitro Revival-tapahtuma tuo oman, korvaamattoman lisänsä Kevätklassikkoon. Kiihdytyskilpailujen historia on värikäs ja kiehtova, ja siinä riittää muisteltavaa vielä tälläkin vuosituhannella. Mikäli drag racing-kilpailut kiinnostavat, et voi jättää tätä tapahtumaa väliin.

Kaikki ovat tervetulleita nauttimaan tästä kolmipäiväisestä tapahtumasta. Ihmeellisessä Nitro Revivalissa pääset todistamaan, kuinka jopa 200 ajanmukaisesti kunnostetun historiallisen urheiluauton joukko ajaa 2,238 mailin kilpailun 11 käännöksellä, Kevätklassikko jossa on mukana upea lista historiallisia autoja aina 1966-74 Can-Amista 1974-94 Stock Carseihin, sekä tietenkin entisajan moottoripyörien näyttely.

Gill Campbell, Mazda Racewayn tapahtumista vastaava varapuheenjohtaja, uskoo vakaasti että tässä tapahtumassa viihtyvät kaikki, jotka rakastavat vanhoja ajoneuvoja, hauskanpitoa sekä erilaisia ohjattuja aktiviteetteja autoilun ympärillä. Sillä ei ole väliä, oletko ralliautoilun ystävä vai seuraatko kiihdytysajoja, Kevätklassikosta löytyy jokaiselle jotakin. Nyt on viimeinen hetki varmistaa, että ehdit saada liput tapahtumaan!

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti

Takaisin alkuun