Kuinka maalata renkaanjäljet?

Renkaanjälki kuvio on hauska tapa tuoda uusia elemttejä esimerkiksi naamiaisasuun tai Halloweenin koristeluihin. Perinteinen renkaan pintakuvio koostuu toistuvasta sarjasta rinnakkaisia viivoja, joissa on omat tunnusmerkkinsä muotoilusta riippuen. Hauska lisä taideprojekteihin tai askarteluun! Hyvä tapa aloittaa maalaus on tutustua jälkiin, joita oman autosi tai minkä tahansa muun kulkupelin renkaat jättävät maahan.

Leveys: Korkeus: Läpimitta:
Renkaan nopeusindeksi:

Toteutus

1. Aloita maalaamalla yksittäinen raita reitille. Raidan vasen reuna on suora, mutta toinen puoli sahalaitainen. Sahalaitaisen puolen kärjet tulee olla tasaisin välein ja samaa kokoluokkaa.

2. Maalaa kulmikas viiva joka on samansuuntainen kuin raidan sahalaitainen reuna. 1. Tämä siksak-kuvio kopioi ja seuraa ensimmäisessä vaiheessa maalatun raidan sahalaitareunaa. Sahalaitaisten viivojen väliin tulee jäädä tyhjä tila.

3. Maalaa kolmas sahalaitainen viiva, edellisessä vaiheessa maalatun viivan oikealle puolelle. Tämä viiva seuraa samaa muotoa ja reittiä kuin 2. vaiheessa maalattu viiva. Näidenkin viivojen väliin tulisi jäädä tyhjää tilaa.

4. Ja tämän kolmannessa kohdassa maalatun raidan oikealle puolelle maalaa taas yksi, neljäs, siksak-kuvioinen viiva, joka seuraa 3. vaiheessa maalattua raitaa. Näiden sahalaitaisten viivojen väliin tulisi taas jäädä tyhjä alue.

5. Maalaa viides siksak-mallinen viiva, seuraten neljännessä kohdassa maalattua viivaa. Näiden väliin tulisi jäädä hieman tilaa. Tämän viivan oikean puolen tulisi olla suora, ei sahalaitainen. Tästä tulee rengaskuvion uloin, oikeanpuoleinen reuna.

Vinkki

Mikäli joudut toistamaan kuviota paljon, haluat ehkä etsiä käsiisi rengaskuvioisen sapluunan tai muotin, tai rakentaa sellaisen itse. 

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti

Takaisin alkuun