Mikä on paras aika vuodesta vaihtaa öljyt?

Auton säännölliset huoltotoimenpiteet ovat tärkeä osa tieturvallisuutta: näillä rutiineilla pidät autosi turvallisena. Öljynvaihto on yksi keskeisimmistä tekijöistä näissä säännöllisissä huoltotehtävissä. Kun muistat tasaisin väliajoin vaihtaa öljyt, takaat autollesi pitkän, terveen elämän. Vaikka tietäisit, että öljynvaihto on tärkeä osa auton hoitoa, et ehkä tiedä miksi öljynvaihdolla on niin iso merkitys.  

Miksi öljyt tulisi vaihtaa?

Öljynvaihdoilla on yksi päärooleista kun kyse on moottorisi sujuvasta toiminnasta. Tämä johtuu totta kai siitä, että moottori on täynnä liikkuvia osia. Kun moottori on käynnissä, osat liikkuvat ja hankautuvat myös toisiaan vasten. Tämä liike ja voima synnyttää lämpöä joka voi, mikäli sitä ei hoideta, aiheuttaa vahinkoa. Öljy pitää huolen osien liukkaasta liikkeestä ja ehkäisee kuumenemista, pitäen huolta siitä että moottorisi osat toimivat yhdessä upeasti, ilman ylikuumenemista.

Valitettavasti ajan myötä öljy moottorissa vähenee. Tämä tietenkin vähentää moottorin liukkautta sekä kykyä suodattaa lämpöä. Siksi onkin tärkeää vaihtaa öljyt ennen kuin kone leikkaa kiinni, pahimmillaan aiheuttaen katastrofaalista vahinkoa moottorille.

Nyt tiedät miksi, on siis aika miettiä milloin

Yleisesti ottaen suositellaan, että auton öljyt vaihdetaan joko 4 kuukauden välein tai aina noin 5000-10 000 ajokilometrin välein. Ei ole hullumpi idea merkitä sitä valmiiksi kalenteriin, jotta autosi pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa, jättäen myös tarvittaessa hieman pelivaraa vaihtoihin. Näin voit suunnitella itsellesi parhaiten sopivan ajankohdan.

Yhdistä vuosittainen keväthuolto öljyjen vaihtamiseen

Talviajossa autosi joutuu koetukselle. Kylmä ilma, suolatut tienpinnat ja lumi ovat vain muutamia niistä asioista, jotka vaikuttavat autosi suorituskykyyn. Siksi onkin tärkeää, että kun talvi on ohi, laitat auton huolella kesäkuntoon. Kun käyt paikallisessa rengashuollossa, esimerkiksi asiantuntija-huollossa, voit varata täyden sesonkihuollon autollesi. Siihen sisältyy:

  • Letkujen ja muiden kuluvien osien tarkastus
  • Tuulilasinpyyhkijöiden tarkastus
  • Akun kestokyvyn testaaminen
  • Jäähdytyksen testaaminen
  • Ilmastoinnin testaaminen
  • Renkaiden urasyvyyden ja rengaspaineen testaaminen
  • Ja paljon muuta!

Tämän lisäksi autoosi suoritetaan öljynvaihto, varmistaen sille paras mahdollinen aloitus kesän ajokauteen ja kestokykyä koko kesäksi!

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti