Kia päivittää kaksi mallia vuodelle 2019

Kia uudistaa mallistoaan kolmen auton osalta. Tuoreen ja paremman varustelun saavat seuraavat mallit: Optima sedan henkilöauto, Sedona tila-auto sekä kalliimman luokan sedan henkilöauto K900. Autotalo paljasti uudet mallit keskiviikkona New Yorkin moottoriajoneuvojen tapahtumassa.

Optiman myynti on ollut laskussa 31 prosentin verran ja myös Sedonan myynti on laskenut 38 % sitten helmikuun. Pienemmillä tuotantomäärillä valmistettu ekslusiivisempi K900 on myynyt vain 54 kappaletta vuoden 2018 kahden ensimmäisen kuukauden aikana, mikä on selvää laskua viime vuoden 65 kappaleeseen samalla aikajaksolla.

Päivitetty, vuoden 2019 versio Optimasta tulee uusien yksityiskohtien kanssa ja hienolla teknologialla, mm. Stingerin inspiroimilla LED-päivävaloilla. Kuljettajat on huomioitu uusilla järjestelmillä, jotka auttavat ohjauksessa, kuten esim. ADAS.

"Vuoden 2019 uudistus terävöittää koko muotoilun kokonaisuutta, ulkoa ja sisältä, ja otamme useita eri ADAS järjestelmiä osaksi vakiovarustelua. Tämä kaikki lisää Optiman arvoa entisestään. Haluamme myös edesauttaa palkitun, telemaattisen UVO-järjestelmän hyödyntämistä kuljettajan näkökulmasta, ja parantaa eri toimintojen yhteensopivuutta”, kertoo Orth Hendrick, Yhdysvaltojen Kia Motors American tuotesuunnittelupuolesta vastaava varatoimitusjohtaja lausunnossaan.

"Uusi, kaksisävyinen urheilullinen istuin tuo jotain uutta Optimassa niille, jotka kaipaavat vaihtelua malliinsa”, hän lisäsi.

Uuden ilmen saava Sedona tulee saamaan uudet puskurit ja Kian tila-auton muotokieli tulee jatkossa vastaamaan enemmän tämän autovalmistajan yleistä ilmettä. Sedona tulee viidellä eri varustelutasolla: L, LX, EX, EX Premium, SX sekä SXL.

Kia haluaa huomioida myös lastenistuimissa matkustavat pienimmät kyytiläiset ja takapenkeille mahdollistetaan 10.1-tuumainen kaksoisnäyttö kosketusominaisuudella etuistuinten selkiin. Tämä korvaa vanhan mallin yhdellä näytöllä.

Uudensukupolven K900 tulee taas olemaan hieman edeltäjäänsä pidempi ja leveämpi. Kian mukaan se ei kuitenkaan tarkoita, että auto muuttuisi kömpelöksi vaan uuden, tiukan muotoilun ansiosta mittasuhteet ovat entistä linjakkaammat. K900 moottorina toimii 3,3-litrainen kaksoisturbo V-6 moottori, jollainen on myös urheilullisessa Stingerissä. Tällä moottorin teho on 365 hp.

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti

Takaisin alkuun