Itävaltalaiset nuohoojat avaavat oman museon 114 Volkswagen Golf-autolle

Itävallassa asuva nuohooja Joseph Hughes on ylpeä esitellessään Volkswagen Golf kokoelmansa, johon kuuluu jopa 114 autoa, joista osa on erityisen harvinaisia kappaleita. Hän suunnittelee kokoelmansa sijoittamista museoon, jonka olisi tarkoitus avautua seuraavana keväänä Wienin lähettyville.

Suunnitelmissa on laittaa autokokoelma näytille museoon

" Kun ensimmäisen kerran pääsin Golfin kyytiin, tuntui kuin auto olisi tehty juuri minua varten. Sehän oli juuri kuten minäkin: urheilullinen, eteenpäin pyrkivä, miellyttävä ajaa, mukava jokapäiväisessä käytössä", Hughes kertoo.

Ensiksi Joseph Hughes alkoi käydä töissä tilavalla Caddy-pakettiautolla. Perheen kanssa kesäisin hänen "Golfinsa" oli avoauto, ja toisinaan maaseudulla hän hurjastelee viritetyllä GTI-versiolla.

Hän kertoo, että autotallista löytyy "Golf" jokaiseen tilanteeseen. Hänen kokoelmansa sai alkunsa kun Hughes erään kerran autonäyttelyssä löysi vanhanaikaisten autojen joukosta yhden ensimmäisistä ikinä valmistetuista malleista. Siitä kaikki sitten lähti.

Hänen kokoelmastaan löytyy niin tavanomaisia versioita VW Golf-mallista kuin harvinaisempia yksilöitä. Häneltä löytyy jopa niin kutsuttu "Polvi", joka on muokattu roska-autoksi, matkailuautoksi, lentokoneen noususillaksi ja ihan vain käyttöautoksi liukuovilla, 210-hevosvoiman nelivedolla. Kokoelmassa on vuonna 71 julkaistu erikoismalli ja jopa ensimmäinen, vuonna 1981 valmistettu ensimmäinen sähköauto.

Kokoelmasta löytyy niin luksusautoja, kilpailuautoja, ralliautoja ja erilaisia muokattuja malleja. Yksi kokoelman omalaatuisimmista yksilöistä on Golf, jolla on ajettu miljoona kilometriä. Omistajansa mukaan se on yhä erinomaisessa kunnossa. 

Tilaa uutiskirjeemme

Vastaa: {{replyComment.author}}
Kaikki kentät ovat pakollisia
Kommentti lähetettiin onnistuneesti

Takaisin alkuun